ایمپلنت دندان چیست؟
درمان جایگزینی دندان توسط درمان ایمپلنت های دندانی تقریبا مشابه ساختمان طبیعی خود دندان با تکنولوژی پیشرفته است. از این جهت مشابه ساختمان طبیعی دندان است چراکه می توان با آن به راحتی جوید،تکلم و زیبایی را به دست آورد و آن را مسواک زد و نخ دندان کشید.
چه افرای نیازمند ایمپلنت دندان هستند؟
افرادی اندیکاسیون برای ایمپلنت کردن دندان هایشان دارند که دندان پوسیده، شکسته و یا دندان های از دست رفته دارند.
در ابتدا نیاز به معاینه کامل به وسیله پزشک هست که از دندان ها عکس می گیرد و سپس نتیجه را مشخص میکند.این عکس که در اصطلاح دندانپزشکی رادیوگرافی نام دارد شامل رادیوگرافی های پانورامیک و همراه آن CBCT می باشند.


قبل درمان
بیمار با عفونت دندانهای باقیمانده و دست دندان مصنوعی غیر قابل قبول و عفونت
ایمپلنت ها از جنس آلیاژ تیتانیوم هستند و هیچ ماده سمی ندارند و تا آخر عمر برای انسان کار می کنند. البته طول عمر درمان ایمپلنت به فاکتورهای بسیار زیادی وابسته هستند که می توان به تعدادی از آنها اشاره نمود مانند رعایت بهداشت بیمار،عدم اعمال نیروی بیش از حد روی آنها،عدم عفونت،مشکلات سیستمیک بیمار مانند دیابت و… .
ایمپلنت پس از جوش خوردن قابلیت تحمل نیروی جویدن را خواهد داشت و مانند ریشه برای دندان کار می کند. اگر تراکم استخوان کم باشد، باید فک تقویت شود تا ایمپلنت به خوبی قرار گیرد که در این مورد ممکن است تا یک سال دوره ایمپلنت طول بکشد.
در دو مرحله ایمپلنت گذاری انجام می شود که اولین مرحله برشی در لثه برای قرار دادن ایمپلنت(فیکسچر) ایجاد می شود و بعد از آن نوبت به مرحله دوم می رسد.


بعد درمان
بعد درمان توسط ایمپلنت های دندانی و روکش های تمام فک متکی بر ایمپلنت.بازیابی زیبایی،لبخندی دوباره،جویدن و تکلم شاد
مزیت ایمپلنت نسبت به دندان های مصنوعی:
در نبود دندان، استخوان فک در فضای خالی به دلیل نبودن محرک دچار تحلیل می شود و دندان های مصنوعی به مرور زمان باعث از بین رفتن این بافتها با سرعت بیشتری می شوند؛ اما ایمپلنت باعث تحریک استخوان فک به صورت طبیعی می شود. از دست رفتن دندان در دهان باعث تحلیل فک و پیر نشان دادن می شود که ایمپلنت جلوی این موضوع را تا حدود زیادی می گیرد.
دندان های مصنوعی در دهان به مرور سر می خورند و در زمان صحبت کردن موجب می شوند که نتوان به خوبی صحبت کرد که به وسیله ایمپلنت این مشکل نیز برطرف می شود.
ایمپلنت همچون دندان مصنوعی نیازی به خارج شدن از دهان ندارد و در دهان می ماند. دندان های مصنوعی گاها برای در دهان ماندن نیاز به چسب دارند اما ایمپلنت ها اینگونه نیستند و محکم در دهان ثابت شده اند. ایمپلنت ها در ۹۸ درصد مواقع موفقیت آمیز هستند البته به شرایط فک نیز بستگی دارد.
سخن پایانی
در پایان میتوان گفت در صورت وجود یک درمان اصولی ،علمی و دقیق توسط ایمپلنتولوژیست و همچنین رعایت اصول بهداشت توسط بیمار و برنامه ریزی معاینات منظم و مکرر در طول زمان طولانی،یک درمان ایمپلنت موقق مورد انتظار بوده و فرد عملکرد طبیعی خود را به دست می آورد.
با ما باشید در مقالات بعدی با مطالب بیشتری در ارتباط با ایمپلنت های دندانی.