امروزه با افزایش آگاهی و همچنین افزایش استقبال افراد برای درمان بی دندانی با انجام کاشت ایمپلنت، این سؤال که آیا کاشت ایمپلنت دندان محدودیت سنی دارد؟ از دکتر احسان بیرنگ متخصص کاشت دندان تهران بیشتر از قبل پرسیده میشود. به همین دلیل هم ایشان تصمیم گرفتند به طور کامل در این مقاله، این موضوع را برای شما توضیح دهند. پس تا اتنها با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
- 1 آیا کاشت ایمپلنت دندان محدودیت سنی دارد؟
- 2 کاشت ایمپلنت دندان از چه سنی ممکن است؟
- 3 آیا کودکان و نوجوانان میتوانند کاشت ایمپلنت دندان انجام دهند؟
- 4 آیا افراد مسن دارای پروتزهای متحرک هم میتوانند ایمپلنت بکارند؟
- 5 کمترین سن مجاز برای کاشت ایمپلنت دندان چه سنی است؟
- 6 اگر کودک دندان شیری خود را زودتر از موعد از دست داد، آیا نیازی به انجام ایمپلنت است؟
- 7 چه روش هایی برای جایگزینی دندان از دست رفته در کودکان یا نوجوانان مناسب است؟
آیا کاشت ایمپلنت دندان محدودیت سنی دارد؟
به گفته دکتر احسان بیرنگ متخصص جراح لثه در تهران:
خوشبختانه، برای کاشت ایمپلنت دندان معمولاً به جز افراد زیر سن بلوغ، محدودیت سنی وجود ندارد. افراد از هر سنی که دارای شرایط کاشت دندان مناسبی باشند، میتوانند از فرایند کاشت ایمپلنت دندان بهرهبرده و از بهبود عملکرد دندانها و زیبایی لبخند خود لذت ببرند.
البته، برای اطمینان بیشتر، قبل از اقدام به کاشت دندان، مراجعه به یک دندانپزشک متخصص پریودنتیست، معمولاً توصیه میشود تا وضعیت دندانها و فرایند کاشت ایمپلنت را به طور دقیق بررسی کند.
برای کاشت دندان به صورت ایمپلنت چه شرایطی وجود دارد؟
معمولاً جایگزین های دندان از دست رفته، روشهای زیادی مانند: کاشت ایمپلنت، کاشت دندان با بریج (روشی بدون ایمپلنت) را شامل میشود. ایمپلنت یکی از روشهای بسیار متداول و بهترین گزینه برای پر کردن جای خالی دندان ها است که برای کاشت آن، چندین شرط وجود دارد. مهمترین شرایطی که برای کاشت دندان ایمپلنتی لازم است، عبارتند از:
استخوان فک سالم
استخوان فک بیمار باید به میزان کافی سالم و قوی باشند تا بتوانند پایه یا فیکسچر ایمپلنت را به خوبی پشتیبانی کند.
احتیاط در صورت وجود بیماری زمینهای
افراد بهتر است بیماریهای پزشکی مهمی مانند: بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت (ایمپلنت با دیابت ممکن است؟)، اختلالات ایمنی، مشکلات قطع خونریزی و لخته شدن خون را نداشته باشند. در صورت وجود اینگونه بیماریها، باید حتما با پزشک معالج و ایمپلنتولوژیست در مورد شرایط ویژه خود مشورت و همکاری کنند.
بهداشت دهان و دندان
رعایت بهداشت دهان مناسب و وجود دندانهای سالم قبل از اقدام به کاشت ایمپلنت بسیار مهم است. عدم وجود عفونت، مبتلا نبودن به بیماریهای لثه و دندان، به موفقیت کاشت ایمپلنت بسیار کمک میکند.
سلامت عمومی بدن فرد
سلامتی عمومی بدن نیز برای عمل کاشت ایمپلنت دندان مهم است. بنابراین، اگر مشکلات سلامتی عمومی مانند: نقص ایمنی و بیماریهای مزمن دارید، باید با پزشک معالج خود مشورت کنید.
کاشت ایمپلنت دندان از چه سنی ممکن است؟
کاشت ایمپلنت دندان میتواند از سن بلوغ آغاز شود، یعنی بعد از اتمام رشد کامل استخوانهای فک. عموماً این رشد تا پایان دوران نوجوانی اتفاق میافتد، اما هر فردی ممکن است از تفاوتهایی با فرد دیگر برخوردار باشد.
بنابراین، هر فردی که فک و استخوانهای فکش به طور کامل رشد کرده باشد و معاینات دندانپزشکی نشان دهد که مناسب برای کاشت ایمپلنت است، میتواند از این روش استفاده کند. البته همانطور که گفته شد، در موارد خاصی مانند: مشکلات پزشکی یا استفاده از داروهای خاص، دندانپزشک ممکن است محدودیتهایی در کاشت ایمپلنت دندان تعیین کند.
آیا کودکان و نوجوانان میتوانند کاشت ایمپلنت دندان انجام دهند؟
به طور کلی، کاشت ایمپلنت دندان در این گروه سنی معمولاً توصیه نمیشود، مگر اینکه موارد خاصی وجود داشته باشد؛ چون کودکان و نوجوانان عموماً در سنی قرار دارند که استخوانهای فکشان در حال رشد هستند.
البته در برخی موارد استثنا، مانند از دست دادن دندانهای دائمی به علت تروما (سانحه) یا بیماری، کاشت ایمپلنت در نوجوانان ممکن است به تشخیص دکتر بیرنگ متخصص ایمپلنت فوری در تهران انجام شود؛ اما به طور کلی، آقای دکتر و دیگر متخصصین، تمایل دارند که صبر کنند تا استخوانهای فک به طور کامل رشد کنند و سپس کاشت ایمپلنت را در نظر بگیرند.
برای اینکه موارد شخصی و شرایط خاص شما بیشتر بررسی شود، بهتر است با یک متخصص ایمپلنتولوژی مشورت کنید؛ چون او میتواند با بررسی دقیق وضعیت دندانها و استخوانهای فک، نیازها و گزینههای درمانی را به شما توضیح دهد. برای دریافت نوبت و انجام مشاور رایگان تماس بگیرید.
آیا افراد مسن دارای پروتزهای متحرک هم میتوانند ایمپلنت بکارند؟
بله، افراد مسنی که سالهای زیادی از پروتزهای متحرک استفاده کردهاند هم میتوانند کاندیدای خوبی برای کاشت ایمپلنت دندان باشند. در واقع، کاشت ایمپلنت هم، میتواند برای افراد مسنی که برخی از دندانهایشان را از دست دادهاند و هم آنهایی که دندانها را به طور کامل از دست دادهاند؛ انجام شود.
با توجه به سابقه استفاده از پروتزهای متحرک، ممکن است استخوانهای فک فرد کمی تحلیل رفته و ضعیف شده باشد که این معمولاً مشکلی جدی نیست و با ارزیابی و اندازهگیری دقیق، دندانپزشک متخصص ایمپلنت میتواند از روشهایی مانند: پیوند استخوان یا لیفت سینونس برای کاشت موفقتر ایمپلنت استفاده کند.
در مواردی که فرد مسن تمامی دندانهای خود را از دست داده است؛ از روش کاشت ایمپلنت تمام فک که به آن ایمپلنت all on x هم گفته میشود؛ استفاده میشود. این روش به صورت کاشت پایه ایمپلنت به تعداد 4 عددی، 6 عددی یا حتی بیشتر در فک و بعد قرار دادن پروتز یک تکه و کلی بر روی آن انجام میشود. برای اطلاعات بیشتر به صفحات (ایمپلنت all on 4) و (ایمپلنت all on 6) مراجعه کنید.
کمترین سن مجاز برای کاشت ایمپلنت دندان چه سنی است؟
کمترین سن مجاز برای کاشت ایمپلنت دندان بستگی به رشد و تکامل استخوانهای فک دارد. در حالت عادی، متخصصان دندانپزشک ایمپلنت، تمایل دارند که صبر کنند تا استخوانهای فک به طور کامل رشد کنند. این رشد عموماً تا پایان دوران نوجوانی ادامه مییابد.
به طور معمول، برای کاشت ایمپلنت دندان، افرادی که به سن بلوغ رسیدهاند و استخوانهای فکشان به طور کامل رشد کرده است، کاندید عمل ایمپلنت هستند که این موضوع معمولاً در دختران از ۱۵ سال و برای پسران از ۱۷ سال اتفاق میافتد.
اگر کودک دندان شیری خود را زودتر از موعد از دست داد، آیا نیازی به انجام ایمپلنت است؟
خیر؛ در مورد دندانهای شیری کودکان، کاشت ایمپلنت دندان معمولاً به عنوان یک روش جایگزینی دندان شیری در نظر گرفته نمیشود. این به دلیل دو عامل است:
- دندان های شیری و همزمان دندانهای دائمی در کودکان در حال رشد و تکامل هستند و قابلیت جایگزینی طبیعی دارند. در اکثر موارد، اگر کودک دندان شیری خود را زودتر از موعد از دست دهد، دندان دائمی که در پشت آن قرار دارد در محل خالی میآید و به تدریج فضای خالی را پر میکند.
- استخوان فک کودک در حال رشد است و به طور مداوم تغییر میکند. این میزان تغییرات استخوانی، کاشت ایمپلنت در این سن را بسیار پیچیده و غیر ممکن میکند.
به هر حال، همیشه بهتر است با یک دندانپزشک متخصص کودکان مشورت کنید تا وضعیت دقیق دندانهای کودک شما را بررسی کند و بهترین راه حل را برای جایگزینی دندانهای شیری در نظر بگیرد تا کمترین عوارض را برای او در آینده به همراه داشته باشد.
چه روش هایی برای جایگزینی دندان از دست رفته در کودکان یا نوجوانان مناسب است؟
برای جایگزینی دندانهای از دست رفته در کودکان یا نوجوانان، چندین روش مناسب وجود دارد. برخی از این روشهای جایگزینی شامل موارد زیر هستند:
پروتزهای متحرک
این شامل پروتزهایی است که قابل جابجایی هستند، مانند پروتزهای جزئی یا دندانهای متحرک. این نوع پروتزها بر روی باقیمانده دندانها نصب میشوند و به وسیله اتصالاتی ثابت یا قابل تنظیم، در جای خود قرار میگیرند.
پلهای دندانی
پلهای دندانی شامل دندان مصنوعی است که بر روی دندانهای مجاور به عنوان پایه قرار میگیرند. این پلها با استفاده از اتصالاتی ثابت به دندانهای کناری متصل میشوند.
کاشت ایمپلنت دندانی
در برخی موارد وقتی که کودکان یا نوجوانان به سن بلوغ رسیدهاند و استخوانهای فکشان به طور کامل رشد است، میتوان به جایگزینی دندان با استفاده از ایمپلنت دندانی روی آورد. ایمپلنت دندانی به عنوان یک پایه فلزی (معمولاً تیتانیوم) در استخوان فک قرار میگیرد و سپس تاج دندان مصنوعی بر روی آن قرار میگیرد.
سخن آخر
در این مطلب از سایت دکتر احسان بیرنگ متخصص ایمپلنت دیجیتال تهران،به این سؤال پرتکرار که آیا کاشت ایمپلنت دندان محدودیت سنی دارد؟ پاسخ دادیم. دانستیم که محدودیت سنی مشخصی برای کاشت ایمپلنت وجود ندارد؛ اما عموماً کودکان و نوجوانان به دلیل رشد استخوان فکشان، به عمل کاشت ایمپلنت توصیه نمیشوند.
برای کاشت ایمپلنت دندان، شرایطی مانند استخوان سالم فک، عدم وجود بیماری پزشکی جدی، رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان و به طور کلی سلامت عمومی بدن ضروری است. فراموش نکنید که مشاوره با یک ددندانپزشک متخصص و بررسی دقیق وضعیت فرد برای تعیین بهترین روش جایگزینی دندانهای از دست رفته مناسب است.
برای دریافت مشاوره رایگان و همچنین بهرهمندی از خدمات مرکز فوق تخصصی ایمپلنت دکتر احسان بیرنگ در زعفرانیه تهران، میتوانید با شمارههای: 02126355429 – 02126355128 – 02126355227 تماس حاصل فرمایید و برای اطلاع از شرایط پرداخت قسطی هزینه درمان و کاشت به (ایمپلنت اقساطی در تهران) مراجعه کنید.