پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان

پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان | دکتر احسان بیرنگ متخصص ایمپلنت در تهران
مقالات
بدون دیدگاه

پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان به جهت افزایش مقدار استخوان فک و در نهایت امکان و اجازه گذاشتن ایمپلنت در دهان بیمار را فراهم می‌کند. دکتر احسان بیرنگ متخصص ایمپلنت در شمال تهران در این مقاله به شما همراهان عزیز یک نمای کلی از گزینه‌ها و شرایط مختلف در پیوند استخوان، خطرات و مزایای بالقوه این روش ارائه می‌دهد.

در آخر این مقاله شما با اطلاعات ارائه شده توسط آقای دکتر بیرنگ می‌توانید تصمیم بگیرید که روش پیوند استخوان برای شرایط دهان و دندان شما مناسب است یا خیر؟ و بعد از آن به متخصص ایمپلنت برای کاشت دندان مصنوعی یا همان ایمپلنت مراجعه کنید.

مشاوره رایگان پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان در شمال تهران | دکتر احسان بیرنگ

فهرست مطالب

پیوند استخوان دندان چیست؟

پیوند استخوان دندان روشی است که دندانپزشک متخصص ایمپلنت برای افزایش مقدار استخوانی که در فک بیمار وجود دارد و برای مهیا کردن بهترین موقعیت مکانی برای کاشت ایمپلنت دندانی استفاده می‌کند. این کار به این دلیل انجام می‌شود که برای کاشت ایمپلنت باید استخوان کافی در محل قرار گیری دندان مصنوعی وجود داشته باشد؛ تا علاوه بر نگهداری ایمپلنت کاشته شده به ترمیم استخوان فک و ظاهر دندان مصنوعی کمک کند.

روش‌های مختلفی برای پیوند استخوان وجود دارد که انتخاب این روش‌ها به عواملی مانند: تشخیص ایمپلنتولوژیست، میزان پیوند مورد نیاز، موقعیت قرارگیری ناحیه که نیاز به پیوند دارد و ترجیح بیمار بستگی دارد.

بهترین زمان پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت

به گفته دکتر احسان بیرنگ متخصصین ایمپلنت فوری در زعفرانیه:

اگر بیماری که به ما مراجعه می‌کند نیاز به پیوند استخوان کمی داشته باشد؛ می‌توان این پیوند را در زمان کاشت ایمپلنت انجام داد؛ اما اگر نیاز به پیوند استخوان زیادی برای بیمار تشخیص داده شود، حداقل ۴ ماه قبل از کاشت ایمپلنت، پیوند استخوان باید انجام شود.

پیوند استخوان دندان چیست؟

مواد مورد استفاده برای پیوند استخوان

روش پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت توسط جراح فک و دهان بر روی استخوان فک بیمار انجام می‌شود. به همین دلیل هم عملی بسیار حساس است. مواد مورد استفاده برای پیوند استخوان از منابع مختلفی مانند: منابع انسانی، حیوانی یا مصنوعی گرفته می‌شود.

بر روی تمامی این منابع مورد استفاده در پیوند استخوان بررسی‌های دقیق علمی انجام گرفته است تا بدن انسان بتواند با آنها سازگاری بالایی داشته باشد و مشکلی ایجاد نشود. در ادامه علاوه بر توضیح انواع پیوند استخوان، به منابع مورد استفاده در هر روش هم اشاره خواهیم کرد.

انواع پیوند استخوان

چهار نوع اصلی پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان وجود دارد که در زیر به آنها خواهیم پرداخت:

انواع روش های پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت

1. پیوند استخوان لثه به روش اتوگرافت

ایمپلنتولوژیست زمانی از روش اتوگرافت استفاده می‌کند که نیاز به پیوند استخوان گسترده در بیمار وجود داشته باشد. استخوانی که در این روش قرار است پیوند زده شود، معمولاً از بدن خود بیمار و نواحی مانند: لگن، فک، ران، ساعد، ساق پا و زانو تهیه می‌شود. این گرافت‌ها در استخوان دهان فرد پیچ می‌شوند و پیچ‌ها در زمان  کاشت ایمپلنت از دهان خارج می‌شوند.

بعد از انجام پیوند به روش اتوگرافت، حدود ۴ هفته بیمار به استراحت احتیاج دارد تا بتواند بعد از آن به راحتی ورزش کند و بعد از سه ماه هم استخوان ران دوباره رشد خواهد کرد. باید توجه داشته باشید که انجام این عمل جراحی به دلیل تزریق مواد بیهوشی و عوارض جانبی بعد از آن و همچنین تزریق مسکن‌های قوی برای کنترل درد بیمار می‌تواند یکی از عوامل مورد توجه در این روش باشد.

پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت به روش اتوگرافت

در روش اتوگرافت، پیوند استخوان از کدام ناحیه بدن رایج‌تر است؟

معمولاً پیوند استخوان از لگن به فک رایج‌ترین نوع پیوند است؛ چون امکان برداشت مقدار قابل توجهی از استخوان مناسب در این ناحیه وجود دارد. علاوه بر آن استخوان لگن پس از پیوند دوباره رشد خواهد کرد و بیمار در صورت برداشت مقداری از استخوان دچار مشکل نخواهد شد.

گاهی اوقات ممکن است نیاز به پیوند استخوان آن قدر زیاد و گسترده باشد که نیاز به پیوند از هر دو طرف ران وجود داشته باشد. در این صورت نیاز است که بیمار یک شب در بیمارستان بستری شود و احتمال احساس درد هم در او وجود دارد.

پیوند استخوان از لگن برای ایمپلنت

2. پیوند استخوان لثه به روش زنوگرافت

در روش زنو گرافت منبع مواد استفاده شده در پیوند استخوان از منابع طبیعی استخوانی تامین می‌شود. این مواد معدنی طبیعی در آزمایشگاه به صورت کاملا استریل از استخوان گاو تهیه و در فریزر نگهداری می‌شود.

روش زنوگرافت، روشی مطمئن و مناسب برای پیوند استخوان به حساب می آید که در طی سالیان زیادی مورد آزمایش و همچنین مورد استفاده قرار گرفته است و هیچ گونه مشکل خاصی برای انسان‌ها به وجود نمی آورد.

مزیت و معایب پیوند استخوان به روش زنوگرافت چیست؟

  • مزیت: به دلیل این که منبع تامین مواد پیوند استخوان در خارج از بدن انسان وجود دارد، نیاز به عمل جراحی و خارج کردن مغز استخوان وجود ندارد و تنها یک عمل جراحی برای پیوند استخوان انجام می‌شود. همچنین به دلیل استریل بودن و نگهداری این مواد در فریزر آزمایشگاه‌ها شانس انتقال بیماری بسیار پایین است.
  • ضعف: در بیمارانی که نیازمند ترمیم‌هایی گسترده با سطح وسیع هستند، این روش غیر قابل استفاده است.

پیوند استخوان به روش زنوگرافت برای کاشت ایمپلنت

3. پیوند استخوان لثه به روش آلوگرافت

در روش آلوگرافت همانند روش زنو گرافت منبع تامین مواد برای پیوند استخوان فک برای ایمپلنت از خارج بدن خود بیمار تامین می‌‎شود؛ با این تفاوت که در روش آلوگرافت از استخوان طبیعی انسان دیگری استفاده می‌شود.

استخوانی که در جراحی آلوگرافت مورد استفاده قرار می گیرد، از بدن یک فرد فوت شده تهیه می‌شود. استخوان‌های مورد استفاده در روش آلوگرافت قبل از پیوند در آزمایشگاه بررسی و به روش‌های خاصی استریل می‌شوند و تا زمان استفاده در فریزرهای مخصوصی نگهداری می‌شوند.

مزیت و معایب پیوند استخوان به روش آلو گرافت

  • مزیت: این روش هم مانند روش زنو گرافت، نیاز به دو عمل جراحی ندارد و برای تامین استخوان تنها یک عمل پیوند انجام می‌شود.
  • عیب: با وجود اینکه استخوان‌ها در آزمایشگاه به طور دقیق بررسی و آزمایش می‌شوند؛ اما باز هم امکان انتقال بیماری به فرد دریافت کننده پیوند وجود دارد.

 

پیوند استخوان لثه به روش آلوگرافت

4. پیوند استخوان لثه به روش آلوپلاست

آخرین روش پیوند استخوان دندان در  کاشت ایمپلنت، روش آلو پلاست است که کاملاً با سه روش قبلی متفاوت است؛ یعنی در این روش از استخوان طبیعی حیوانات، انسان دیگر یا خود بیمار استفاده نمی‌شود.

در روش آلو پلاست به جای پیوند استخوان از مواد مخصوصی که به آن‌ها مواد سنتزی می‌گویند، استفاده می شود. به این صورت که سلول‌های بدن را با استفاده از مواد سنتزی تحریک می‌کنند تا به بافت استخوانی تبدیل شوند.

مزیت روش پیوند استخوان آلو پلاست چیست؟

مهمترین مزیت روش آلو پلاست این است که علاوه بر کاهش امکان انتقال بیماری، کم تهاجمی ترین عمل پیوند استخوان محسوب می‌شود.

جراحی پیوند استخوان دندان در شمال تهران | دکتر احسان بیرنگ متخصص ایمپلنت در زعفرانیه

عوارض جانبی پیوند استخوان دندان چیست؟

تمامی عمل‌های جراحی دارای خطرات و عوارضی هستند؛ اما این عوارض و خطرات با انتخاب یک متخصص جراح لثه باتجربه مانند: دکتر احسان بیرنگ بهترین پریودنتیست تهران و انجام مراقبت‌ها و دستورات خاصی که ایشان به شما بیماران عزیز می دهد، قابل کنترل و پیشگیری است. برخی از این عوارض احتمالی:

  • بیمار بعد از عمل جراحی مقداری درد احساس خواهد کرد که با مسکن‌های ساده مانند ایبوپروفن می‌توان آن را تسکین داد.
  • ناحیه که عمل پیوند در آن انجام شده است، ممکن است دچار تورم و حتی کبودی شود.
  • ممکن است کبودی بر روی صورت فرد تا چند روز قابل مشاهده باشد.
  • اگرچه که میزان موفقیت پیوند استخوان در موارد بالینی بسیار بالا است؛ اما در مواردی پس زدن پیوند و عدم موفقیت عمل جراحی مشاهده شده است.
  • ممکن است تا مدت‌ها بعد از بهبودی، دندان‌ها به دلیل انجام عمل جراحی بر روی آن‌ها، به گرما و سرما حساسیت زیادی نشان دهند.
  • در صورت استفاده از مواد بیهوشی، ممکن است فرد عوارض بعد از بیهوشی را تجربه کند.

عوارض جانبی پیوند استخوان دندان چیست؟

مزایای پیوند استخوان دندان چیست؟

پیوند استخوان دندان می‌تواند واجد شرایط بودن شما را برای انواع ایمپلنت‌های دندانی و سایر درمان‌های ترمیمی افزایش دهد. این روش پس از ضربه و از دست دادن دندان یا بیماری لثه (پریودنتال) فک شما را به شکل اولیه خود باز می‌گرداند.

چه کسانی به پیوند استخوان دندان نیاز دارند؟

فردی که استخوان موجود در فک خود را از دست داده است معمولاً به پیوند استخوان دندان نیاز دارد. این روش ممکن است برای افراد زیر توصیه شود:

  • افرادی که در حال کشیدن دندان هستند.
  • قصد جایگزینی دندان از دست رفته با ایمپلنت دندان را دارند.
  • برای کاشت هر نوع دندان مصنوعی نیازمند بازسازی استخوان فک هستند.
  • افرادی که به دلیل بیماری لثه (پریودنتال) مناطقی از استخوان فک آنها از دست رفته است.

دکتر احسان بیرنگ بهترین متخصص ایمپلنت تهران ارائه دهنده کلیه خدمات پیوند استخوان و انجام انوع روش‌های ایمپلنت دندان با جدیدترین متدهای روز دنیا هستند. برای مطالعه بیشتر می‌توانید به مقاله: «ایمپلنت all on 4» و «ایمپلنت all on 6» مراجعه کنید.

کاشت انواع ایمپلنت در شمال تهران | دکتر احسان بیرنگ

مراحل قبل از جراحی پیوند استخوان دندان برای ایمپلنت

به گفته دکتر احسان بیرنگ متخصص طراحی دیجیتال دندان در زعفرانیه:

دندانپزشک یک معاینه دهانی برای بررسی سلامت دندان ها، لثه‌ها و فک شما انجام می‌دهد. اشعه ایکس یا اسکن دندان برای تعیین میزان از دست دادن استخوان گرفته می‌شود. در مرحله بعد، متخصص ایمپلنت گزینه‌های درمانی را با شما در میان می‌گذارد و یک برنامه درمانی شخصی برای رفع نیازهای شما ایجاد می کند.

مراحل پیوند استخوان و کاشت ایمپلنت

مراحل جراحی پیوند استخوان لثه

  1. ابتدا، متخصص دندانپزشکی جراح لثه ناحیه مورد نظر را با بی حسی موضعی بی حس می کند.
  2. در مرحله بعد، یک برش کوچک در لثه شما ایجاد می کند.
  3. بافت لثه کمی به عقب جابجا می‌شود تا استخوان فک قابل مشاهده باشد.
  4. پس از تمیز کردن و ضد عفونی کردن ناحیه، متخصص پریودنتیست مواد پیوند استخوان را برای ترمیم نقص اضافه می‌کند.
  5. در بسیاری از موارد، استخوان پیوند شده با یک چسب قابل حل، غشای مخصوص یا پیچ مخصوصی، برای محافظت بیشتر پوشانده می‌شود.
  6. در نهایت بافت لثه و محل برش با بخیه بسته می‌‎شود تا جوش بخورد.

عکس مراحل جراحی پیوند استخوان دندان

مراحل اول جراحی پیوند استخوان دندان

مرحله دوم جراحی پیوند استخوان دندان

مرحله سوم جراحی پیوند استخوان دندان

بعد از پیوند استخوان دندان چه اتفاقی می‌افتد؟

به دنبال پیوند استخوان دندان، ممکن است درد، تورم و کبودی داشته باشید. این‌ها عوارض جانبی طبیعی پیوند استخوان هستند که باید در عرض چند روز از بین بروند. این علائم را می‌توان با مصرف مسکن‌ها کنترل کرد.

دندانپزشک متخصص ایمپلنت ممکن است برای شما آنتی بیوتیک هم تجویز کند که لازم است دقیقاً طبق دستور متخصص مصرف شوند.

ممکن است در چند روز اول متوجه تکه‌های کوچک استخوانی شوید که از محل خارج می‌شوند. این قطعات اغلب شبیه دانه‌های نمک یا شن هستند که معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست. اما بهتر است با دندانپزشک خود در این مورد صحبت کنید.

بعد از پیوند استخوان دندان چه اتفاقی می افتد؟

پیوند استخوان دندان درد دارد؟

آیا پیوند استخوان لثه درد دارد؟ پیوند استخوان دندان چقدر دردناک است؟ این سؤالات پرتکرار بیماران نیازمند به پیوند استخوان است. معمولاً به دلیل اینکه برای پیوند استخوان عمل جراحی انجام می‌شود با مقداری درد و خونریزی همراه است که این مقدار می‌تواند در افراد متفاوت باشد.

اکثر افرادی که به دکتر احسان بیرنگ متخصص ایمپلنت all on x در تهران برای پیوند استخوان دندانی و کاشت ایمپلنت مراجعه می‌کنند؛ گزارش می‌دهند که پیوند استخوان درد کمی دارد یا در بعضی مواقع حتی بدون درد است. همراهان عزیز حتما مطمئن شوید که تمام داروها را طبق دستور دندانپزشک مصرف می‌کنید و دستورالعمل‌های بعد از عمل خود را به دقت دنبال می کنید.

آیا پیوند استخوان دندان نیاز به بیهوشی دارد؟

به طور معمول، قرار دادن پیوند استخوان نیازی به بیهوشی کامل ندارد و با بی حسی موضعی به راحتی قابل انجام است. در بعضی از مواقع متخصص جراح لثه برای راحتی بیمار، آرامبخش‌هایی را تجویز می‌کند تا عمل جراحی بهتر انجام شود.

روش‌های آرامبخشی که برای جراحی پیوند استخوان انجام می‌شود:

  • اکسید نیتروژن (گاز خنده)
  • آرامبخش خوراکی (قرص)
  • آرامبخش IV (داروهای داخل وریدی)

در موارد خاصی که جراحی وسیع و سختی لازم باشد؛ متخصص پریودنتیست ممکن است بیهوشی عمومی را توصیه کند. از دندانپزشک خود بپرسید که کدام گزینه برای شما مناسب است؛ قطعا او بهترین فرد برای تشخیص این موضوع است.

انواع مختلف آرامبخش در دندانپزشکی برای پیوند استخوان دندان

آیا پیوند استخوان دندان می تواند شکست بخورد؟

پیوند استخوان لثه، نرخ موفقیت قابل توجه و بالایی دارد. با این حال، مانند هر روش دیگری، احتمال شکست و عدم موفقیت وجود دارد؛ به ویژه در میان افرادی که سیگار می‌کشند یا شرایط پزشکی خاصی دارند. علائم شکست پیوند استخوان دندان عبارتند از:

  • درد یا تورمی که بعد از هفته اول، رو به بهبودی نمی‌رود و حتی بدتر هم می‌شود.
  • عفونت و چرک کردن محل پیوند استخوان.
  • تحلیل رفتن لثه (دور شدن لثه‌ها از دندان‌ها).
  • حجم استخوان فک بهبود پیدا نمی‌کند.

بهبودی بعد از پیوند استخوان دندان چقدر طول می‌کشد؟

اگرچه احتمالاً ظرف یک یا دو هفته احساس می‌کنید که به حالت عادی برمی‌گردید؛ اما بهبودی کامل پیوند استخوان دندان می‌تواند بین سه تا نه ماه (گاهی اوقات بیشتر) طول بکشد. مدت زمان بهبودی به عوامل مختلفی از جمله: نوع پیوند، ناحیه ای که پیوند در آن قرار داده شده، ظرفیت بهبودی بدن شما و میزان تجربه و علم متخصص انجام دهده عمل جراحی، بستگی دارد.

چه زمانی می توانم بعد از پیوند استخوان لثه، به محل کار یا مدرسه برگردم؟

برای اطلاعات بیشتر لازم است در این مورد با جراح لثه خود صحبت کنید. قطعا او بهترین فرد برای پاسخ به این سؤال با توجه به شرایط خاص شما است؛ اما بهتر است بدانید در بیشتر مواقع، افراد می‌توانند روز بعد از عمل به محل کار یا مدرسه برگردند.

اما اگر شما برای پیوند استخوان دندان، آرام بخش یا بیهوشی را انتخاب می‌کنید یا دندانپزشک آن را ضرروری می‌داند و برای شما تجویز می‌کند؛ ممکن است لازم باشد یک یا دو روز بیشتر برای بهبودی در خانه بمانید تا به طور کاملا سلامتی خود را به دست آورید.

زمان بهبودی کامل پیوند استخوان دندان

هزینه پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان در تهران

قیمت پیوند استخوان دندان در تهران به عوامل مختلفی مانند: روش و نوع مواد پیوند استخوان، ناحیه‌ای که پیوند در آن قرار داده شده، میزان از بین رفتن استخوان فک و مقدار پیوند مورد نیاز، مکانی که عمل جراحی در آن انجام می‌شود (بیمارستان/کلینیک/مطب)، تجربه و تخصص پریودنتیست بستگی دارد.

برای اطلاع بیشتر از هزینه پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان در تهران می‌توانید با مطب دکتر احسان بیرنگ به شماره: 02126355227 تماس حاصل فرمایید. جناب آقای دکتر بیرنگ برای راحتی و آسودگی خیال مراجعه کنندگان برای انجام پیوند استخوان و ایمپلنت، گزینه پرداخت اقساطی را فراهم نموده اند. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحه «ایمپلنت اقساطی در تهران» مراجعه کنید.

سخن آخر

در این مطلب دکتر احسان بیرنگ بهترین متخصص ایمپلنت در تهران، به توضیحات کاملی در مورد پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان و کلیه روش‌های ترمیم دندان‌های از دست رفته، پرداختند. از دست دادن استخوان فک برای سلامت دهان و دندان شما مضر است و می‌تواند باعث ایجاد دومینویی از مشکلات، از جمله لق، سست شدن و در نهایت از دست دادن دندان شود.

پیوند استخوان دندان به واجد شرایط  شدن شما برای کاشت انواع ایمپلنت‌های دندانی و سایر روش‌های ترمیمی کمک می‌کند. اگر فکر می‌کنید که استخوان فک شما خراب شده است، جراحی و پیوند استخوان دندان می‌تواند سلامت دهان، عملکرد و کیفیت کلی زندگی شما را به قبل از خرابی استخوان فک برگرداند.

برای رزرو نوبت و اطلاع از قیمت دقیق پیوند استخوان توسط دکتر احسان بیرنگ در تهران می‌توانید از ساعت: 15 الی 20 با شماره‌های موجود در صفحه تماس با ما ارتباط برقرار کنید؛ یا به آدرس: تهران، زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، خیابان پسیان جنوبی، پلاک ۱۴، واحد ۱۴ مراجعه کنید.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مقالات تازه
خدمات تخصصی