ایمپلنت دیجیتال چیست و چه مراحلی دارد

روش انجام ایمپلنت دیجیتال | دکتر احسان بیرنگ متخصص ایمپلنت دیجیتال
مقالات
بدون دیدگاه

ایمپلنت دیجیتال یکی از روش های جدید و دقیق در کاشت دندان است. دکتر احسان بیرنگ متخصص ایمپلنت دیجیتال در تهران، در این مقاله به طور مفصل و کاملا ساده به توضیح در مورد روش انجام ایمپلنت دیجیتال خواهد پرداخت.

تجربه به ما ثابت کرده است که دادن اطلاعات و روشن کردن روش اجرای دقیق درمان ها برای بیماران، نه تنها به کاهش اضطراب و نگرانی آن ها کمک می کند بلکه باعث همکاری بیشتر و مراقبت های دقیق تر بعد از انجام جراحی توسط آن ها خواهد شد. پس در ادامه با ما همراه باشید تا جناب آقای دکتر بیرنگ شما را با دستگاه ها و نحوه انجام روش ایمپلنت دیجیتال آشنا کند.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت جایگزینی مصنوعی برای دندان‌های ازدست‌رفته ما هستند. هر انسانی ممکن است به دلایل مختلفی تعدادی یا همه دندان‌های خود را از دست بدهد. دلایلی مثل: پیری، ضربه، بیماری یا خرابی و پوسیدگی دندان.

 

خالی ماندن جای دندان‌های ازدست‌رفته علاوه بر اینکه زیبایی ظاهر و اعتمادبه‌نفس افراد را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، در طولانی‌مدت عوارض خطرناکی مثل انواع بیماری‌های لثه، آسیب به استخوان فک، جابه‌جایی و به‌هم‌ریختن ترتیب دندان‌ها را به همراه دارد. اگر فرد در زمان مناسب برای پرکردن جای خالی دندان خود اقدامی نکند ممکن است به دلیل مشکلات استخوانی به وجود آمده، برای انجام ایمپلنت نیازمند پیوند استخوان بشود.

مشاوره دندانپزشکی در تهران،‌دکتر بیرنگ

انواع مختلف ایمپلنت دندانی وجود دارد؛ اما همگی آن‌ها با وجود تفاوت‌هایی که دارند از یک‌پایه ایمپلنت (که به‌عنوان ریشه دندان عمل می‌کند) و یک روکش ایمپلنت (که به‌عنوان تاج دندان عمل می‌کند) تشکیل شده‌اند. پایه ایمپلنت یک میله کوچک به شکل پیچ است که به‌وسیله عمل جراحی توسط متخصص ایمپلنت در داخل استخوان فک کار گذاشته می‌شود.

پایه ایمپلنت در طول زمان به استخوان فک جوش می‌خورد و مانند یک ریشه دندان طبیعی عمل می‌کند، یعنی این پایه، روکش ایمپلنت (تاج دندان مصنوعی) را بدون نیاز به تکیه‌کردن بر دندان‌های کناری بر روی خود ثابت نگه می‌دارد.

 

امروزه درمان‌ها و جایگزین‌های زیادی برای پرکردن جای خالی دندان وجود دارد که یکی از استانداردترین آن‌ها ایمپلنت است. ایمپلنت‌ها شامل ایمپلنت عادی و ایمپلنت دیجیتال هستند که در روش انجام، ابزارها و کیت‌های مورداستفاده در حین جراحی و کارگذاری ایمپلنت با هم تفاوت دارند.

اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت دندان | دکتر بیرنگ متخصص ایمپلنت دیجیتال تهران

ایمپلنت دیجیتال دندان چیست؟

ایمپلنت دیجیتال یکی از روش‌های جدید ایمپلنت یا کاشت دندان با استفاده از دستگاه‌های مدل‌ساز سه‌بعدی است. امروزه اثرات دنیای دیجیتال بر حیطه‌های مختلف پزشکی از جمله دندانپزشکی اثر گذاشته است و در این حیطه هم از درمان‌های دیجیتال برای انجام درمان‌های مؤثرتر و کم خطاتر استفاده می‌شود.

در انجام ایمپلنت دیجیتال دندان از دستگاه مدل‌ساز سه‌بعدی کامپیوتری استفاده می‌شود. این دستگاه شرایط و موقعیت دندان‌ها، استخوان فک و رشته‌های عصبی را به‌دقت و با کمترین خطای ممکن بررسی می‌کند. به‌طورکلی هرچه تجهیزات مورد استفاده توسط دندانپزشک به‌روزتر و پیشرفته‌تر باشد، درمان هم برای دندانپزشک و هم برای بیمار راحت‌تر است و کمترین آسیب به بیمار وارد می‌شود.

علاوه بر اهمیت دستگاه‌های مورداستفاده، تجربه و تخصص دندانپزشک هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. دندانپزشک متخصص ایمپلنت با داشتن اطلاعات دقیق دستگاه‌های دیجیتال از وضعیت فک و دندان‌های بیمار می‌تواند عمل کاشت دندان را با کمترین شکاف و مناسب‌ترین نقطه در فک انجام دهد.

 

ایمپلنت دیجیتال در تهران توسط دکتر احسان بیرنگ بادقت و به بهترین نحو ممکن انجام می‌شود. برای مشاهده نمونه‌های درمان ایمپلنت  توسط دکتر احسان بیرنگ به صفحه مربوطه مراجعه کنید و در صورت نیاز به مشاوره در این حوزه می‌توانید با شماره 09101372820 در تماس باشید.

ایمپلنت دیجیتال دندان چیست؟ | دکتر بیرنگ متخصص ایمپلنت دیجیتال تهران

روش انجام ایمپلنت دیجیتال

مراحل انجام ایمپلنت به روش دیجیتال به شرح زیر است:

روش انجام ایمپلنت دیجیتال | دکتر احسان بیرنگ متخصص ایمپلنت دیجیتال در تهران

  1. اسکن سه‌بعدی فک (CBCT)

حتماً برای شما هم پیش‌آمده است که دندانپزشک قبل از هر اقدام دندانپزشکی از شما عکس OPG درخواست می‌کند. این کار برای مشخص‌شدن دقیق وضعیت دندان‌ها و فک شماست. در ایمپلنت به روش دیجیتال دندانپزشک متخصص به اطلاعات جزئی و دقیق‌تری از عکس OPG نیاز دارد و لازم است بیمار قبل از هر اقدامی ابتدا، سیتی اسکن فک یا به‌اصطلاح CBCT انجام بدهد.

دستگاه سیتی اسکن از فک مانند دستگاه OPG است. در این دستگاه، رادیوگراف به طور کامل به‌دور سر بیمار می‌چرخد و با استفاده از اشعه ایکس عکس سه‌بعدی و دقیقی از شکل کامل استخوان فک می‌اندازد. دندانپزشک با استفاده از این عکس سه‌بعدی از استخوان فک می‌تواند قطر و طول استخوان که به هنگام عمل ایمپلنت بسیار اطلاعات لازم و مهمی هستند را مشخص کند.

اسکن سه‌بعدی فک (CBCT) | دکتر احسان بیرنگ متخصص ایمپلنت دیجیتال در تهران

  1. اسکن یا قالب‌گیری از فک بیمار

در این مرحله باید سرجیکال‌گاید (Surgical guide) یا راهنمای جراحی بر اساس نحوه قرارگیری دقیق دندان‌های مجاور و بافت لثه طراحی شود. این راهنمای جراحی (Surgical guide) مثل یک شابلون در کارهای هندسی عمل می‌کند؛ یعنی متخصص ایمپلنت آن را روی فک بیمار قرار می‌دهد و با استفاده از آن نواحی را که می‌بایست دریل کرد و استخوان فک را تراشید به‌درستی و به‌دقت تشخیص می‌دهد.

اگر در داخل کلینیک دستگاه چاپگر سه‌بعدی موجود باشد، اسکن از بافت نرم و دندان‌ها انجام می‌شود؛ در غیر این صورت دندانپزشک از فک بیمار قالب تهیه می‌کند و لابراتوار ایمپلنت دیجیتال می‌تواند با استفاده از این قالب، فک بیمار را اسکن کند.

اسکن سه‌بعدی فک (CBCT) به همراه گاید جراحی طراحی شده، دید کامل و دقیقی از بیرون و داخل فک و دندان‌های بیمار را به دندانپزشک می‌دهند که هرچقدر این اطلاعات دقیق‌تر باشد جراحی کاشت ایمپلنت راحت‌تر و بدون خطاتر خواهد بود.

اسکن یا قالب‌گیری از فک بیمار | دکتر احسان بیرنگ متخصص ایمپلنت دیجیتال در تهران

  1. کاشت فیکسچر ایمپلنت دیجیتال

دکتر احسان بیرنگ متخصص دندانپزشکی دیجیتال در تهران، در این مرحله با گذاشتن گاید جراحی بر روی فک بیمار بدون نیاز به جراحی و با پانچ کردن استخوان فک عمل کاشت ایمپلنت دیجیتال را انجام می‌دهد.

در این مرحله دکتر ایمپلنت با بررسی دقیق تمامی عکس‌ها و اسکن‌های مراحل قبلی، بی‌حسی محل کاشت پایه ایمپلنت را انجام می‌دهد. بعد از انجام بی‌حسی، شکاف کوچکی در لثه ایجاد می‌کند و با کمک دریل مخصوص استخوان فک را می‌تراشد و پایه ایمپلنت دیجیتال را در آن قرار می‌دهد.

چون برش و شکاف ایجاد شده برای قراردادن فیکسچر ایمپلنت دیجیتال دقیق انجام شده و بسیار کوچک است، نیازی به بخیه‌کردن لثه نیست این درست برخلاف ایمپلنت سنتی است که در آن لثه بیمار بعد از عمل کاشت نیاز به بخیه دارد.

بعد از گذاشتن فیکسچر ایمپلنت دیجیتال در استخوان فک، حدود 8 الی 12 هفته باید زمان بدهیم تا پایه ایمپلنت با استخوان فک جوش بخورد و آماده گذاشتن و نگهداری اباتمنت و روکش ایمپلنت دیجیتال بشود.

کاشت فیکسچر ایمپلنت دیجیتال | دکتر احسان بیرنگ متخصص ایمپلنت دیجیتال در تهران

  1. اتصال اباتمنت و روکش ایمپلنت دیجیتال

بعد از گذشت مدت زمان مشخص یعنی حدود 8 الی 12 هفته، فیکسچر (پایه) ایمپلنت دیجیتال به استخوان فک جوش می‌خورد. بعدازاین مرحله اباتمنت و روکش ایمپلنت را بر روی پایه قرار می گیرد و لبخندی زیبا و طبیعی را به شما هدیه داده می شود.

توجه داشته باشید که برای ساخت روکش ایمپلنت باید قالب‌گیری انجام شود و با استفاده از قالب تهیه شده، روکش دندان مصنوعی توسط لابراتوار به‌صورت دیجیتال ساخته شود.

اتصال اباتمنت و روکش ایمپلنت دیجیتال | دکتر احسان بیرنگ متخصص ایمپلنت دیجیتال در تهران

آیا روش انجام ایمپلنت دیجیتال می‌تواند دارای خطا باشد؟

به گفته دکتر احسان بیرنگ، بهترین متخصص جراحی لثه در تهران:

درست است که ما با راهنمای جراحی آماده شده که همانند یک شابلون در کارهای هندسی است، نواحی انجام برش لثه، دریل و تراش استخوان فک را کاملاً دقیق، به‌صورت کامپیوتری و محاسبه‌ شده انجام می‌دهیم؛ اما همه این‌ها مستلزم این است که دقیقاً تمام مراحل را درست طی کنیم؛ یعنی راهنمای جراحی‌مان را درست طراحی کنیم و با ماده‌ی درست که تغییر ابعادی ندهد، بسازیم؛ در غیر این صورت ایمپلنت دیجیتال می‌تواند خطاهای بسیار فاحشی داشته باشد.

 

آیا روش انجام ایمپلنت دیجیتال می‌تواند دارای خطا باشد؟ | دکتر احسان بیرنگ متخصص ایمپلنت دیجیتال در تهران

هزینه ایمپلنت دیجیتالی

هزینه ایمپلنت دیجیتال نسبت به ایمپلنت معمولی بیشتر است. چون ایمپلنت دیجیتال یکی از جدیدترین روش‌های کاش دندان مصنوعی است و نیازمند دستگاه‌های بیشتر و پیشرفته‌تر و همچنین تخصص بیشتر دندانپزشک است؛ اما به‌جرئت می‌توان گفت به دلیل دقت بسیار بالا و کمترین میزان آسیب به لثه، استخوان فک و کاهش سایر عوارض جانبی احتمالی که یک مزیت چشمگیر برای این روش به‌حساب می‌آید، قیمت زیاد آن قابل ‌چشم‌پوشی است.

عوامل مؤثر در هزینه ایمپلنت مانند برند ایمپلنت، جنس و کیفیت روکش هم بر قیمت ایمپلنت دیجیتال تأثیر مستقیم دارد. دیگر لازم نیست نگران پرداخت یک جای هزینه درمان خود باشید؛ چون دکتر احسان بیرنگ برای بیماران خود امکان ایمپلنت اقساطی را فراهم کرده است. برای اطلاعات بیشتر در این مورد به راه‌های ارتباطی موجود صفحه تماس با ما رجوع کنید.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مقالات تازه
خدمات تخصصی