یکی از سوالات پرتکراری که بیماران مراجعه کننده به دکتر احسان بیرنگ متخصص کاشت دندان تهران بعد یا قبل از عمل کاشت ایمپلنت میپرسند این سوال است که طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟ لازم است بدانید که زمان طول عمر دندان مصنوعی به صورت ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد و این عوامل در هر فرد متفاوت هستند.
عواملی مانند: کیفیت و نوع ایمپلنت، میزان تخصص و تجربه متخصص ایمپلنت ، میزان رعایت بهداشت دهانی توسط بیمار ، مصرف یا عدم مصرف دخانیات ، سلامت کلی و وضعیت بدنی بیمار در عمر طولانی و یا کوتاه ایمپلنت دندان موثر است. در این مقاله قصد داریم به تمامی این عوامل به صورت کامل بپردازیم پس تا انتها با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟
همراهان عزیز با اینکه ایمپلنتهای مورد استفاده در کلینیک فوق تخصصی ایمپلنت فوری تهران دکتر احسان بیرنگ، از بهترین و مرغوبترین مواد اولیه و برندهای موجود در بازار است و ایشان با دقت، تجربه و تخصصی که در این کار دارند، به بهترین نحو ممکن عمل کاشت ایمپلنت را برای شما انجام میدهند؛ اما باید توجه داشته باشید که زمان طول عمر ایمپلنت دندان بستگی به چندین عامل مختلف دارد و ممکن است متفاوت باشد.
عوامل موثر بر طول عمر ایمپلنت چه چیزهایی هستند؟
معمولاً طول عمر ایمپلنتها تحت تأثیر چندین عامل قرار میگیرد. این عوامل شامل موارد زیر میشوند:
کیفیت ماده ایمپلنت
موادی که برای ساخت ایمپلنتها استفاده میشوند، میتوانند بر تحمل و ماندگاری آنها تأثیرگذار باشند. ایمپلنتهای با کیفیت بالا اغلب دارای طول عمر بیشتری هستند. انواع ایمپلنتها بر اساس کیفیت و کشور سازنده وجود دارد. در این بین میتوان به ایمپلنتهای سوئیسی، ایمپلنتهای آمریکایی و ایمپلنتهای آلمانی به عنوان ایمپلنتهای مرغوب با طول عمر بالا اشاره کرد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد هر یک از این برندها می توانید به (انواع ایمپلنت سوئیسی)، (آنچه باید در خصوص ایمپلنت آمریکایی بدانید؟!) و (هر آنچه باید در خصوص ایمپلنت های آلمانی بدانید؟!) مراجعه کنید.
روش کاشت ایمپلنت
تکنیکهای کاشت ایمپلنت نیز میتوانند بر طول عمر آنها تأثیرگذار باشند. یکی از جدیدترین روشهای کاشت ایمپلنت که دکتر بیرنگ هم در ایران انجام میدهند، روش کاشت به صورت دیجیتال است. در این روش که با کمترین میزان آسیب و خونریزی انجام میشود؛ علاوه بر داشتن کمترین دوران نقاهت،طول عمر ایمپلنت دندانی را هم افزایش میدهد.
پس استفاده از تکنیکهای پیشرفته و جدیدتر معمولاً باعث میشود طول عمر ایمپلنتها افزایش یابد. برای اطلاعات بیشتر در مورد این روش فوق العاده کاشت پیشنهاد میکنیم حتماً صفحه (ایمپلنت دیجیتال تهران) را هم مطالعه کنید.
رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان
رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان بعد از کاشت ایمپلنت بسیار مهم است تا ماندگاری و عملکرد ایمپلنت بهتر باشد و عفونتها و مشکلات محیط اطراف ایمپلنت را کاهش دهد. در زیر تعدادی از نکات مرتبط با بهداشت دهان و دندان پس از کاشت ایمپلنت آمده است:
- مراعات دستورات متخصص پریودنتیست (مطالعه بیشتر: متخصص جراح لثه در تهران)
- دندانها و اطراف ایمپلنت را به طور دقیق مسواک بزنید و از نخ دندان برای تمیز کردن میان دندانها استفاده کنید.
- شستشوی دهان با ضدعفونیکنندههای مخصوص را رعایت کنید و از استفاده وسایل سخت بر روی محل کاشت ایمپلنت خودداری کنید.
- تغذیه مناسب و مصرف غذاهای نرم و آبدار در اولین روزهای پس از کاشت ایمپلنت میتواند به تسریع فرآیند بهبودی و افزایش طول عمر ایمپلنت کمک کند.
سلامت کلی بدن
وضعیت کلی سلامتی فرد، به ویژه سیستم ایمنی بدن، میتواند نقشی در ماندگاری ایمپلنتها ایفا کند. مراجعه منظم به پزشک و دندانپزشک متخصص برای بررسی و نظارت بر وضعیت سلامت کلی، ایمپلنتها و دهان به طول عمر آنها کمک میکند.
برای مثال مبتلا بودن یا مبتلا شدن به بیماریهایی مانند دیابت میتواند در صورت عدم کنترل و تحث نظر پزشک و دندانپزشک متخصص نبودن، مشکلاتی را در حین کاشت و بعد از آن برای ایمپلنت ها ایجاد کند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید (آیا بیماران مبتلا به دیابت می توانند ایمپلنت دندان انجام دهند؟) را مطالعه کنید.
مهارت و تجربه دندانپزشک کاشت دهنده ایمپلنت
توانمندی دندانپزشک متخصص ایمپلنت در ارائه فرآیند درمانی به بیماران، از جمله عوامل اصلی و حیاتی در تأثیر بر طول عمر ایمپلنتهای دندان است. در واقع، یک دندانپزشک ماهر با بررسی دقیق تراکم استخوان فک بیمار، انتخاب بهینهترین ایمپلنت با توجه به شرایط دهان و دندان بیمار و کاشت صحیح و دقیق ایمپلنت، میتواند تضمینکننده طول عمر بالای ایمپلنتهای کاشته شده باشد.
عادات مصرفی آسیبزا
مصرف مواد آسیبزا مثل تنباکو، قند، الکل و مواد مخدر میتواند تأثیر منفی بر روی طول عمر ایمپلنتها داشته باشد. مصرف مواد مخدر و تنباکو میتواند باعث کند شدن فرآیند بهبودی شود و به عفونتها و مشکلات ترمیم محل کاشت ایمپلنت و کاهش طول عمر ایمپلنت منجر شود.
عوامل محیطی
عوامل محیطی مانند ضربهها و مصدومیتها میتوانند بر طول عمر ایمپلنتها تأثیر داشته باشند. در نهایت، لازم به ذکر است که هر فرد و هر موقعیت پزشکی ممکن است شرایط متفاوتی داشته باشد و بنابراین طول عمر ایمپلنتها ممکن است متفاوت باشد. بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید تا نکات مرتبط با مراقبت و ماندگاری ایمپلنتها را در مورد شرایط شما توضیح دهد.
حداکثر طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟
به گفته دکتر احسان بیرنگ متخصص ایمپلنت all on x:
متأسفانه نمیتوانم یک زمان دقیق و قطعی برای حداکثر طول عمر ایمپلنتهای دندان ارائه دهم. این موضوع به چندین عامل بستگی دارد و ممکن است متفاوت باشد. عوامل مؤثر بر طول عمر ایمپلنتها که قبلاً بیان کردهایم، شامل کیفیت ماده ایمپلنت، بهداشت دهانی، عادات مصرفی، سلامت کلی بدن، مراقبت و نظارت دندانپزشکی و عوامل محیطی هستند.
در موارد مختلف، ایمپلنتها میتوانند برای دههها ماندگاری داشته باشند؛ اما همچنان نیاز به مراقبت دقیق و مراجعات منظم به دندانپزشک ایمپلنتولوژیست دارند. با احتساب میانگین طول عمر حدود 20 سال، ایمپلنتها از طریق بخش پایهی خود، که به عنوان فیکسچر شناخته میشود، قادر به مقاومت در برابر فشارهای خارجی هستند. این امر به دلیل استفاده از آلیاژ تیتانیوم در ساخت آنها اتفاق میافتد.
مهمترین نکاتی که در افزایش و یا کاهش طول عمر ایمپلنت موثر است
مهمترین نکاتی که در افزایش یا کاهش طول عمر ایمپلنت دندان مؤثر هستند، عبارتند از:
- حفظ بهداشت دهان و رعایت مراقبتهای دهانی منظم
- مراجعات منظم به دندانپزشک متخصص ایمپلنت
- کاهش و یا خودداری از مصرف موادی مثل تنباکو، قند، الکل و سایر مواد مخدر
- مراقبت مناسب از سلامت جسمانی و مراجعه به پزشکان مختصص در صورت نیاز
- انتخاب ایمپلنتهای با کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای معتبر
- استفاده از تکنیکهای پیشرفته و جدیدتر در کاشت ایمپلنت
- پیشگیری تا حدامکان از عوامل محیطی مانند ضربهها و مصدومیتها به دهان
علت بالا بودن طول عمر ایمپلنت های دندانی نسبت به دیگر روش های جایگزینی دندان از دست رفته چیست؟
ایمپلنتهای دندانی بالاترین طول عمر را نسبت به بسیاری از روشهای جایگزینی دندانهای از دست رفته دارند. دلیل اصلی بالا بودن طول عمر ایمپلنتهای دندانی به موارد زیر برمیگردد:
اتصال به استخوان فک (استئواینتگریشن)
ایمپلنتها به صورت مستقیم با استخوان فک شما ادغام میشوند. این فرآیند به نام استئواینتگریشن یا جوش خوردگی ایمپلنت به استخوان فک، موجب ایجاد اتصال محکم بین ایمپلنت و استخوان میشود. این اتصال بسیار پایدار و قوی است و به ایمپلنتها استحکام و ثبات بیشتری میبخشد.
عدم وابستگی به دندانهای اطراف
ایمپلنتها به صورت مستقل در استخوان جای میگیرند و نیازی به پشتیبانی از دندانهای اطراف (مانند روش کاشت دندان با بریج) ندارند. این امر باعث میشود که بارها و فشارها به بهترین شکل ممکن بر روی ایمپلنتها توزیع شوند و دندانهای اطراف را به خود وابسته نکنند.
مراقبت و نگهداری آسان
ایمپلنتها نیاز به مراقبت و نگهداری همانند دندانهای طبیعی دارند. شما میتوانید آنها را مثل دندانهای خود با مسواکزدن، نخ دندان کشیدن و مراجعات منظم به دندانپزشک تمیز کنید و سالم نگه دارید. در صورتی که میخواهید تفاوت دندان طبیعی با ایمپلنت را بدانید به (مقایسه ایمپلنت با دندان طبیعی) رجوع کنید.
مقاومت در برابر فرسودگی
ایمپلنتهای دندانی از مواد مقاوم و بیخطری مثل تیتانیوم ساخته میشوند، که باعث میشود تا در مقابل زوال زمانی و خوردگی مقاومت کنند.
هرچند که ایمپلنتها بسیار مقاوم هستند و طول عمر طولانی دارند، اما همچنان لازم است به مراقبت و نگهداری منظم آنها توجه کنید تا ماندگاری و عملکرد بهتری داشته باشند. همچنین، بهتر است با دندانپزشک ایمپلنت خود مشورت کنید تا نکات مرتبط با مراقبت و نگهداری ایمپلنتهای دندانی را بیشتر بدانید.
کلام آخر
در این مطلب از سایت دکتر بیرنگ متخصص ایمپلنت all on 6 و ایمپلنت all on 4 به این سؤال پر تکرار شما عزیزان که طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟ به طور کامل پاسخ دادیم. استفاده از ایمپلنتهای دندانی به عنوان جایگزینی برای دندانهای از دست رفته، با توجه به مزایای ذکر شده، میتواند یک راهکار بسیار موثر و پایدار در درمان افراد با مشکلات دندانی باشد.
این ایمپلنتها با کیفیت ساخت و استفاده از مواد مقاوم میتوانند طول عمر بالایی داشته باشند و بسیاری از مشکلاتی که با روشهای دیگر جایگزینی دندان وجود دارد، را به حداقل برسانند. همچنین، مراقبتهای دهانی منظم و مشاوره با دندانپزشک متخصص کاشت دندان در مورد نکات مرتبط با ایمپلنتها میتواند به ماندگاری و عملکرد بهتر آنها کمک کند.
در نهایت، ایمپلنتهای دندانی با توجه به پیشرفتهای علمی و تکنولوژیکی ممکن است طول عمر بیشتری نیز تجربه کنند و بتوانند در مدت زمان بیشتری به خوبی وظایف دندانهای طبیعی را انجام دهند. برای دریافت نوبت و انجام مشاوره رایگان با شمارههای: 02126355429 – 02126355128 – 02126355227 در تماس باشید.